با پاسپورت ایرانی ، کارت PR و یا پاسپورت کانادایی به چه کشورهایی بدون ویزا می توان سفر کرد؟

یاسان

با پاسپورت ایرانی ، کارت PR  و یا پاسپورت کانادایی به چه کشورهایی بدون ویزا می توان سفر کرد؟



قبل از مطالعه ی این یادداشت لطفا این پاراگراف را تا آخر مطالعه بفرمایید. این یادداشت تنها برای آگاهی شما هموطنان عزیز تهیه شده است. با توجه به تغییرات مداوم در قوانین ورود به کشورهای مختلف برای ایرانیان ، از شما تقاضا داریم این یادداشت را معیاری برای تصمیم گیری و برنامه ریزی برای سفرهای خود قرار ندهید و حتما قبل از هرگونه برنامه ریزی از طریق ارتباط با سفارت کشور مقصد ، پلیس فرودگاهی کانادا و یا سایر افراد مرتبط اطلاعات را تایید نمایید.
یکی از سوالاتی که برای بسیاری از هموطنان پس از مهاجرت به کانادا به وجود می آید این است که در شرایطی که آن ها دارند به چه کشورهایی بدون پاسپورت می توانند سفر کنند. در این یادداشت قصد داریم به بررسی این کشورها و شرایط خاص لازم برای سفر به بعضی آن ها بپردازیم.

در اولین قدم باید در نظر بگیریم که سه پارامتر مختلف بر شرایط شما تاثیر می گذارد. اولین مورد این است که آیا شما پاسپورت ایرانی معتبر دارید؟ منظور از پاسپورت ایرانی معتبر پاسپورتی است که هنوز منقضی نشده باشد. پارامتر بعدی این است که آیا شما دارای کارت PR هستید و کارت PR  شما معتبر است؟ منظور از اعتبار این است کارت شما منقضی نشده باشد و بر اساس قوانین مهاجرت کانادا در بازگشت به کانادا بر اساس مدت زمان اقامتتان در خارج از این کشور، اجازه ی بازگشت به کانادا را داشته باشید. مورد آخر ، پاسپورت کانادایی است که در صورت داشتن این پاسپورت به هیچ یک از دو گزینه ی دیگر هیچ نیازی ندارید و به عنوان یک شهروند کانادایی تمام قوانین سفر برای شما اعمال خواهد شد.

در دومین قدم باید انواع مجوزهای ورود به یک کشور را بشناسیم. مسله ای که باید در نظر بگیرید این است که شما جهت سفر به هر کشوری ممکن است به مدارک مختلف نیاز داشته باشید که بعضی از آن ها در فرودگاه مقصد بر اساس وضعیت شما صادر می شوند. اما این انواع مجوزهای ورود چه چیزهایی هستند؟

اولین نوع مجوز ورود که اکثرا با آن آشنا هستند ، ویزا( Visa ) می باشد.  پروسه ی دریافت ویزا برای کشورهای مخالف متفاوت است و شامل مراجعه به سفارت این کشور ها به صورت آنلاین و یا حضوری و انجام مجموعه ای از اقدامات و تکمیل فرم ها و احیانا پروسه ی محاسبه می شود.

نوع دوم مجوز ورود "ویزا در هنگام ورود" می باشد که در واقع شما برای ورود به فرودگاه یک کشور نیاز به ویزا ندارید، ولی در فرودگاه یا هر ورودی دیگری وضعیت شما بررسی می شود و ویزا برای شما صادر می گردد. لبته این پروسه معمولا سریع می باشد اما ممکن است بضی از متقاصیان در این پرسه موفق نشوند و مجبور به ترک خاک آن کشور شوند.( به ندرت و در شرایط خاصی اتفاق می افتد)

نوع دیگری از ویزا که در این چند سال در کشورهای مختلف جهان رواج پیدا کرده است، "ویزای الکترونیکی"(eVisa) می باشد که پروسه ی کلی آن به این صورت است که شما به وب ساتی که کشور مقصد مشخص می کند مراجعه کرده و به صورت آنلاین مراحل لازم را طی می کنید و پس از دریافت ویزابه صورت آنلاین با پاسپورت خود به کشور مقصد سفر می کنید. در واقع تا قبل از سفر ممکن است نسخه ی کاغذی از این ویزا دریافت نکرده باشید. البته پروسه ی دریافت ویزای الکترونیکی برای کشورهای مختلف متفاوت است و باید از وب سایت مربوط به هریک از این کشورها بررسی شود.

خوب با این اطلاعات اولیه به بررسی شرایط مختلف موجود برای ایرانیان می پردازیم.



تنها با پاسپورت ایرانی به چه کشورهایی می توان سفر کرد؟

کشورهایی که نیاز به دریافت هیچ مجوز ورودی ندارید:

Armenia

Dominica

Ecuador

Georgia

Haiti

Malaysia

Micronesia

Nicaragua

Russia

Turkey

Venezuela

کشورهای که جهت ورود نیاز به دریافت ویزا در هنگام رسیدن دارید: (Visa On Arrival)

Zimbabwe

Bolivia

Cape Verde

Comoros

Djibouti

Guinea-Bissau

Laos

Lebanon

Madagascar

Maldives

Mauritania

Mozambique

Nepal

Palau

Samoa

Seychelles

Syria

Tajikistan

Tanzania

Timor-Leste

Togo

Tuvalu

Uganda

توجه داشته باشید که مدت زمانی که شما مجاز به حضور در این کشورها هستید متفاوت خواهد بود. بنابراین قبل از سفر به این کشورها از این مسلع اطمینان حاصل نمایید.

کشورهایی که جهت ورود نیاز به دریافت ویزای الکترونیکی دارید:

Antigua and Barbuda

Azerbaijan

Côte d'Ivoire

Gabon

Kenya

Lesotho

Qatar

Rwanda

Saint Kitts and Nevis

São Tomé and Príncipe

Sri Lanka

Zambia




با کارت PR  به چه کشورهایی می توانیم سفر کنیم؟

در صورتی که شما دارای کارت PR در کشور کانادا می باشید ، می توانید به کشورهای زیر سفر کنید:

Bahamas 

Dutch Caribbean

 Bermuda

 Cayman

 Islands

 Costa Rica

 Dominican Republic

 Guatemala

 Jamaica

 Mexico

 Panama 

Turks and Caicos Islands


تا اینجا این کشورها شامل لیست کشورهایی می شوند که شما به دلیل داشتن کار  PR  می توانید به آن ها سفر کنید . اما با توجه به اینکه شما پاسپورت ایرانی هم دارید ( پاسپورت ایرانی معتبر) کشورهای زیر هم به این لیست اضافه می شوند:

Antigua and Barbuda

Cuba

در مورد کشور کوبا ، کاستاریکا و دومنیکن حتی اگر شما از ایران با ویزای مولتی کانادا ، به این کشورها سفر نمایید نیازی به دریافت ویزا ندارید. 



با تنها پاسپورت کانادایی به چه کشورهایی نمی توانم  بدون ویزا سفر کنم؟

با توجه به اینکه شما با داشتن پاسپورت کانادایی به کشورهای بسیاری بدون دریافت ویزا می توانید سفر کنید، در اینجا به بیان تنها کشورهای می پردازیم که نیاز به ویزا دارید.

Afghanistan

Algeria

Angola

 Bhutan

Brazil

Cameroon

Chad

China

Republic of the Congo

Ghana

Iran

Iraq

North Korea

Libya

Mali

Nigeria

Pakistan

Russia

Saudi Arabia

Somalia

Sudan

Syria

Turkmenistan

Uzbekistan

Vietnam

Yemen

چند نکته را در مورد لیست هایی که در این یادداشت ارائه گردید در نظر داشته باشید. نکته ی اول اینکه این لیست ها با توجه به آخرین قوانین موجود تهیه شده است و ممکن است در آینده تغییر کند. بنابراین توصیه ما به شما این است حتما قبل از سفر به این کشورها از معتبرترین منبع اینگونه اطلاعات یعنی پلیس فرودگاه کانادا از طریق تماس تلفنی یا مراجعه حضوری اطلاعات لازم را کسب نمایید. زیرا بعضی از این تغییرات به صورت دوره ای اتفاق می افتد و ممکن است ما از ویرایش این یادداشت باز بمانیم؛ هرچند ما تمام تلاش خود را می نماییم تا اطلاعات این یادداشت به روز باشه.
نکته ی بعدی که باید مد نظر داشته باشد این است که جهت سفر به کشورهایی مثل کوبا با وجود اینکه به ویزا نیازی ندارید ، اما باید در فرودگاه کارت توریست تهیه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینگونه سفر ها توصیه ما به شما این است که از آژانس های مسافرتی در مورد نحوه ی سفر به این کشورها سوال فرمایید زیرا از آخوین اطلاعات و تغییرات در زمینه ی کشورهایی که به ویزا نیاز ندارند و برنامه های توریستی آن ها با خبر هستند. شما می توانید جهت تماس با آژانس های مسافرتی از بخش راهنمای مشاغل یاسان دسته بندی آژانس مسافرتی را انتخاب نموده و با یکی از هموطنانمان در این آژانس ها تماس حاصل فرمایید.
نکته ی بعدی که باید در نظر داشت این است که اطلاعاتی که در این یادداشت مورد بررسی قرار گرفت کلی ترین حالت های ممکن است. برای مثال در مورد کشور روسیه در صورتی که شما با کشتی های کروز سفر کنید و مدت ۷۲ ساعت در خاک این کشور حضور داشته باشید جهت ورود به خاک این کشور در قالب تورهای سیاحتی نیازی به دریافت ویزا ندارید. با توجه به اینکه استثناهای فراوانی در مورد این قوانین وجود دارد و ذکر تمام آن ها در اینجا امکان پذیر نیست، در صورتی که در خصوص هریک از این استثناها و یا مطالب ذکر شده سوالی دارید، می توانید با مراجعه به بخش پرسش و پاسخ یاسان ، سوال خود را ثبت نمایید تا کارشناسان ما در کم ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ دهند.
در آخر، در صورتی که اشکالاتی در این یادداشت مشاهده می نمایید و یا می خواهید با انتقادات و پیشنهادات خود ما را در راه بهبود یاسان یاری رسانید، ما با کمال افتخار آماده ی شنیدن تمام انتقادات و پیشنهادات شما هستیم. جهت ارسال از بخش تماس با ما استفاده نمایید.





نظرات کاربران

جهت ثبت نظر خود باید وارد سایت شوید


یادداشت های مشابه