نوشتن دعوتنامه برای سفارت کانادا

یاسان

نوشتن دعوتنامه برای سفارت کانادا


یکی از سوالاتی که برای هم وطنانی که در کانادا زندگی می کنند به صورت مدام مطرح است این است که چگونه برای خانواده یا دوستان خود که قصد سفر به کانادا را دارند دعوتنامه تهیه کنند؟ در این یادداشت تلاش می کنیم شما را با مراحل لازم و روش نوشتن دعوتنامه آشنا نماییم و همچنین در انتها یک قالب آماده را در اختیار شما قرا می دهیم.

دعوتنامه چیست و چه هدفی دارد؟

در بعضی از کشورهای جهان ، وقتی اداره ی امور خارجه ی آن کشور یا پلیس مرزی بخواهد اجازه ی ورود را به فردی بدهد ، نیاز دارد که اطلاعات تکمیلی مثل اینکه این فرد در کجا اقامت خواهد داشت؟ چه کسی هزینه های آن را پرداخت می کند؟ آیا اقامت او در کشور من امن است؟ این سوالات و مجموعه ی این سوالات در هنگام درخواست متقاضی برای ویزای کشور مقصد از او درخواست می شود اما در صورتی که فرد از شخصی داخل خاک کشور مقصد دعوتنامه ای به همراه داشته باشد؛ اطمینان بیشتری را برای پلیس مرزی ایجاد می کند و بر اساس ادعاهای موجود در دعوتنامه و بررسی وضعیت شخص حاضر در خاک آن کشور نسبت به صدور یا عدم صدور ویزا اقدام خواهند کرد.

چه کسی می تواند یک دعوتنامه بنویسد؟

هیچ محدودیتی برای نوشتن دعوتانامه وجود ندارد و هر فردی که بخواهد می تواند برای بستگان و دوستان خود دعوتنامه بنویسد و ارسال کند.  نوشتن دعوتنامه به سادگی توسط فرد قابل انجام است و در صورتی که با زبان انگلیسی اولیه آشنایی داشته باشد نیازی به هیچ فرد دیگری نیست ؛ در غیر این صورت شما می توانید از دفاتر ترجمه جهت کمک به خود سوال بفرمایید. ( با مراجعه به بخش کسب و کارهای یاسان می توانید با استفاده از ابزارهای موجود لیستی از این دفاتر را به دست آورده و در صورت نیاز از آن ها درخواست راهنمایی کنید.)

چه مطالبی را باید در دعوتنامه ذکر کنیم؟

در واقع این بخش مهم ترین بخش این یادداشت می باشد. برای نوشتن یک دعوتنامه شما باید سه دسته اطلاعات کلی را در ذهن در نظر بگیرید. دسته ی اول ، اطلاعات مربوط به شخص یا اشخاصی هست که شما قصد دعوت از آن ها را به کانادا دارید. دسته ی دوم اطلاعات مربوط به اطلاعات شخصی خود شماست و دسته ی سوم و آخر مدارکی هست که ادعاهای شما در بخش اول و دوم را پشتیبانی کند.

- بخش اول: اطلاعات افرادی که قصد دعوت از آن ها به کانادا را دارید

  • نام افراد به صورت کامل ( نام و نام خانوادگی)
  • تاریخ تولد
  • آدرس و شماره ی تماس
  • نسب شما با این فرد
  • قصد سفر
  • مدت زمانی که فرد قصد حضور در کانادا را دارد
  • محلی که فرد قصد اقامت دارد ( آدرس محل یا توضیح در مورد آن)
  • چه کسی هزینه های اقامت در کانادا را پرداخت می نماید ( خود فرد یا شما )
  • در چه تاریخی فرد یا افرادی که شما برای آن ها دعوتنامه می نویسید قصد ترک خاک کانادا را دارند

چند نکته در مورد اطلاعات دسته اول قابل توجه است که به آن ها اشاره می کنیم. نکته ی اول اینکه منظور از قصد سفر این است که به صورت کوتاه توضیح دهید که چرا به کانادا سفر می کنند؟ برای مثال دلایل ساده ای مثل اینکه مثلا فرزند خود را یک سال هست که ندیده اند و قصد بازدید از او را دارند یا مثلا برای مراسم ازدواج دخترخاله ی خود به کانادا می آیند و موارد ساده و روزانه ای مشابه همین. نیازی نیست که دلایل طولانی و عجیب باشند! زندگی روزانه ی شما برای سفارت کافی است . به شما توصیه می کنیم دلایل را کوتاه نگه دارید زیرا هیچ تاثیر مثبتی طولانی کردن این دلایل ندارد. برای مثال شاید سه خط کافی باشد.

در مورد محل مورد سکونت فردی که شما قصد دعوت از او را دارید می توانید اعلام کنید که با شما اقامت خواهد داشت یا در هتل. در صورتی که در هتل یا خانه ی دیگری می باشد اطلاعات کامل آن و در صورتی که با شما خواهند ماند ، تنها اشاره به همین موضوع که با شما اقامت خواهند کرد کافی می باشد ( زیرا آدرس خود را قبلا دکر کرده اید)

در مورد هزینه ها هم به همین صورت باید مشخص کنید که فرد خود هزینه ها را پرداخت می کند یا شما ( در مورد دعوتنامه برای والدین در ادامه توضیح خواهیم داد). توجه داشته باشید در هر دو صورت شما نیاز به ارائه مدارک دارید و ینابراین اگر اعلام می نمایید که هزینه های ایشان را شما پرداخت می کنید مدرکی جهت اینکه چگونه این هزینه ها را پرداخت می کنید الزامی می باشد. ( اگر هزینه ها بر عهده ی خود فرد باشد قطعا در پرونده ی ویزای خود اعلام کرده اند و مدارک لازم را در آنجا اعلام نموده اند)

اما نکته ی کلیدی در مورد این اطلاعاتی که در این بخش ارائه می کنید! در صورت هرگونه تناقض میان دعوتنامه ی شما و اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی در پرونده ، پرونده ی ایشان مور قبول قرار نمی گیرید!
فرض کنید ایشان در پرونده ی خود اعلام کرده باشند که هزینه های سفر و اقامتشان را شما پرداخت خواهید کرد( البته در این صورت هم، در پرونده،  نیاز به ارا
ئه مدارک وجود دارد) و شما در نامه ی خود اعلام کنید که هزینه ها را ایشان خودشان پرداخت می نمایند! یا برای مثال دیگر متقاضی در پرونده ی خود آدرس و تلفن خود را اعلام کرده باشد و شما هم آدرس و تلفن متفاوتی اعلام کنید ! و سایر موارد . بنابراین همیشه در ذهن داشته باشید که اطلاعات به صورت دقیق و بدون تناقض بیان شود.

- بخش دوم: اطلاعات فردی که قصد دعوت متقاضی یا متقاضیان را دارد

  • نام به صورت کامل ( نام و نام خانوادگی)
  • تاریخ تولد
  • آدرس و شماره ی تماس در کانادا
  • شغل ( در صوتی که دانشجو هستید دانشجو ذکر شود. منظور از شغل فعالیتی است که در کانادا به آن مشغول هستید)
  • وضعیت حضور شما در کانادا- اقامت دائم دارید یا شهروند کانادا هستید؟
  • مشخصات خانواده ی شما مانند مشخصات همسر و تاریخ تولد همسر . فرزندان و ... ( این بخش برای نوشتن دعوتنامه برای والدین الزامی است) 
  • تعداد افرادی که در حال حاضر در منزل شما در حال زندگی هستند شامل افرادی که قصد دعوت آن ها را دارید( این بخش برای ویزای والدین الزامی است ولی در صورتی که می خواهید اعلام کنید که فرد متقاضی قصد اقامت به همراه شما را دارد هم نیز این بخش را تکمیل نمایید. )

در مورد اطلاعات این بخش نیز نکاتی وجود دارد که به آن اشاره می کنیم. در مورد شغل شما به صورت کامل عنوان شغلی خود و محل آن را مشخص نمایید. برای مثال Student - Computer Science- McGill  و بهتر است که مشخص نمایید که از چه زمانی در این عنوان حضور دارید . برای مثال June 2016

در مورد مشخصات خانواده منظور مشخصات همسر و فرزندان شما می باشد که حتما آن ها را در هر صورت ذکر نمایید.
قبل از اینکه به سراغ بخش سوم از اطلاعات برویم ، در همینجا چند تفاوت کوچک ویزا برای والدین را ذکر می نماییم. در مورد ویزا برای والدین ذکر نکات زیر هم الزامی است:

    • Super Visa ( برای والدین و پدربزرگ مادربزرگ)
    • امضای نامه ی تعهد برای پشتیبانی مالی متقاضیاثبات درآمد بالاتر از LICO

    در مورد موضوع اول این یک نامه ی بسیار ساده است که شما در آن قید می فرمایید که تمام هزینه های متقاضی یا متقاضیان را پرداخت می نمایید و البته این وابسته به بخش دوم اطلاعات است که در آن بتوانید مدارکی ارائه نمایید که درآمد شما بالاتر از Low Income Cut-Off  هست. LICO  به معنی این است که درآمد شما باید بالاتر از مقادیر مشخص شده توسط جدول زیر باشد:

    Size of Family (number of persons)            Minimum Income Necessary
    1$23,298
    2$29,004
    3$35,657
    4$43,292
    5$49,102
    6$55,378
    7$61,656
    More than 7, for each additional add$6,268

    برای اثبات اینکه درآمد کافی دارید می توانید از مدارک زیر استفاده نمایید:

    • Notice Of Assessment
    • T4 or T1
    • نامه ای از محل کارتان درافت کنید شامل عنوان شغل شما و متوضیحات شرکت و همچنین درآمد شما
    • بیمه ی کارفرما
    • برای افرادی که به صورت انفرادی کار می کنند ( خود کسب و کاری دارند) یک نامه از یک حسابدار رسمی که مخشص نماید درآمد سالانه ی شما چقدر می باشد.
    • سایر مدارک مانند مدارک سرمایه گذاری شما یا بورس و .. 
       در مورد این مدارک توجه داشته باشید که یکی از این مدارک کافی است و ثانیا در تمام این موارد آخرین نسخه ی این مدارک معتبر می باشد.
      ( در مورد Super Visa  و سایر ویزاها نکات دیگری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که موضوع این یادداشت نیست و ما در یادداشت های دیگر به آن خواهیم پرداخت)

      - بخش سوم: مدارکی که اطلاعات مطرح شده را پشتیبانی نماید.

      در انتهای دعوتنامه و پس از امضای شما ، اسکنی از مدارک مورد نیاز جهت پشتیبانی از ادعاهای شما در دعوتنامه مورد نیاز است. البته این مدارک بر اساس گفته های شما در دعوتنامه متفاوت خواهد بود که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

      اولین مدرکی که در هر شرایطی باید حتما آن را ضمیمه نمایید مدرکی است که وضعیت شما را در کانادا مشخص نماید. کارت PR , پاسپورت کانادایی ،  شناسانامه ی کانادایی ،  Landing Letter ( پشت و رو)
      اما سایر مدارکی که می توانید بر اساس مطالب بیان شده ذکر نمایید عبارت است از:

      • برای محل سکونت خود می توانید یک کپی از گواهینامه ی خود را قرار دهید زیرا دارای آدرس شما می باشد
      • برای شغل در صورتی که دانشجو هستید نامه ی اشتغال به تحصیل از دانشگاه 
      • برای شغل در صورتی که در شرکت خاصی کار می نمایید می توانید از آن ها درخواست نامه ی اشتفال نمایید
      • در صورتی که کسب و کار خود را دارید می توانید مدارک مربوط به ثبت شرکت ، برند یا کسب و کار خود را ارائه نمایید
      • برای اثبات رابطه ( البته این بخش در پرونده ویزا توسط متقاضی باید آپلود شده باشد و ذکر آن در اینجا الزامی نیست)
      • اجاره نامه ی ساختمانی که در آن حضور دارید ( به هیچ عنوان الزامی نیست)

      آیا قالبی برای نوشتن دعوتنامه وجود دارد؟

      تمام اطلاعات لازم جهت نوشتن دعوتنامه چیزهایی بود که در بالا ذکر شد. اما شاید مسئله ای که کمی این موضوع را سخت می کند در کنار هم قرار دادن این اطلاعات باشد.در این بخش یک قالب آماده در اختیار شما قرار می دهیم که می توانید در صورت نیاز از آن استفاده نمایید.

      توجه فرمایید این قالب تنها یک نمونه است و به هیچ عنوان تنها راه نوشتن یک دعوتنامه نیست و شما می توانید به هر شکلی که مورد نظرتان هست اطلاعات را در کنا هم قرار دهید. این تنها یک شکل از دسته بندی این اطلاعات است.

      Dear Visa Officer,

      I’m writing this letter of support for [Relationship], [Full Name], her spouse, [Full Name],for their Temporary Resident Visa application Canada. The purpose of their trip is [Purpose of Travel] at [City and province]. They will stay at [Where they stay/address]for a total of [number of day they stay] days arriving on [arrival] and leaving Canada on [Departure]. The cost of their trip will be covered by themselves and financial support documents has been included in their application. [If you cover their financial cost mention it]

      Full Name]’s personal details are as follow]
      [Relationship: [Relationship
      [Date of birth: [Date Of birth
      [Address in Iran: [Address
      [Phone: [Phone
      [Email: [Email

      [What’s your status in Canada and what do you do for living]
      [about your home and who are currently living together]
      [anything else you think is necessary to mention about yourself, your status in Canada and purpose of trip]

      My personal details are as follows:
      [Name:                      [Full Name
      [Date of birth:   [Date Of Birth
      [Marital Status:  [Marital Status
      [Address in Canada:  [Address
      [Phone:  [Phone
      [Email address:   [Email
      [Status in Canada:  [Permanent Resident, Citizen

      Please do not hesitate to contact me, should you require any further information.

      ,With Regards

      [Your Name]
      [Your Signature]
      شما می توانید از این قالب یا هر قالب دیگری برای نوشتن دعوتنامه استفاده نمایید.

      آیا نیاز به تایید دعوتنامه هست و اگر هست در چه مکان هایی انجام می دهند؟

          طبق اعلام سایت اداره ی مهاجرت کانادا اینگونه تاییدها در صورت درخواست سفارت مورد نیاز است ولی بهتر است شما از قبل انجام دهید تا در صورت نیاز و درخواست سفارت در وقت صرفه جویی شده باشد. برای انجام اینگونه تایید ها می توانید از دفاتر ترجمه ی مختلف در شهر خود سوال فرمایید. شما با پرداخت هزینه ی ده دلار می توانید توسط دفاتری که به صورت رسمی اجازه ی تایید دارند ، مهر تایید را دریافت نمایید. شما برای دریافت این تایید نیاز به امضای دعوت نامه و حضور در دفتر مورد نظر دارید.

      نکات پایانی:

      سعی کنید دعوت نامه ای که می نویسید کوتاه و دارای تمام اطلاعات ذکر شده در این یادداشت با دسته بندی مناسب باشد.
      باز هم تاکید می کنیم در نظر داشته باشید که مطالب ذکر شده توسط شما در دعوتنامه با مطالبی که متقاضی ذکر می نماید تناقضی نداشته باشد.
      برای ویزای Super Visa   الحاق دو مدرک ذکر شده کاملا الزامی است و فراموش نشود. برای سایر ویزای الحاق مدرکی که نشان دهد وضعیت شما در کانادا به چه صورت است کاملا الزامی است.


      در انتها در نظر داشته باشید که نوشتن دعوتنامه به سادگی در کنار هم قرار دادن تمام اطلاعات لازم است و نیاز به هیچ سازمان و یا موسسه ی خاصی ندارد. اما در صورتی که نیاز به راهنمایی و کمک بیشتری داشتید می توانید از دفاتر ترجمه در شهر خودتان کمک بگیرید. در بخش کسب و کارهای یاسان می توانید لیستی از دارالترجمه ها را در شهر خودتان پیدا نمایید. در انتها در صورتی که هرگونه سوالی در مورد نوشتن دعوتنامه یا مراحل مختلف آن دارید ، می توانید از بخش پرسش و پاسخ یاسان استفاده نموده و سوال خود را برای ما ارسال نمایید. ما در کمترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

      اطلاعات این یادداشت بر اساس آخرین اطلاعات وب سایت اداره ی مهاجرت کانادا تنظیم شده است. 

      به امید سربلندی ایرانیان در کانادا و سر تا سر جهان



      نظرات کاربران

      جهت ثبت نظر خود باید وارد سایت شوید


      یادداشت های مشابه