سفر به کوبا با ویزای تحصیلی کانادا

سلام من میخوام به کوبا سفر کنم و دارای پاسپورت ایرانی و ویزای تحصیلی معتبر هستم. آیا نیاز به ویزا دارم و در این صورت مراحل انجام ان به چه شکلی هست؟ تشکر بسیار موفق باشید

با سلام، ممنون از اینکه یاسان را برای پاسخ به سوال خود انتخاب نموده اید.

در خصوص سفر به کشورهای کوبا و یا مکزیک با ویزای توریستی کانادا(Visitor), ویزای تحصیلی کانادا و هر نوع ویزای دیگری که به معنای وضعیت حضور موقت شما در کشور کانادا باشد، قوانین این دو کشور متاسفانه بسیار متغیر است. برای مثال ممکن است از بسیاری از افراد شنیده باشید که بدون نیاز به دریافت ویزای کوبا به این کشور سفر کرده اند در حالی که عده ای دیگر بیان می نمایند در هنگام تماس با سفارت کوبا در کشور کانادا به آنها گفته شده است که حتما باید قبل از سفر ویزا تهیه نمایند. با وجود تفاوت کاملا مشخص در تجربه ی افراد در سفر به کوبا؛ تمام این تجربه ها صحیح است. در واقع حتی دیده شده است دولت کوبا( و البته مکزیک) با فاصله ی یک ماه در خصوص فرآیندها و قوانین خود تجدید نظر نموده اند و فرآیندی جدید را برای مسافران توریستی در نظر گرفته اند. بنابراین قبل از ادامه ی این پاسخ به شما توصیه می نماییم فارغ از پاسخی که ما ارائه می نماییم و همچنین تجربیاتی که در شبکه های اجتماعی مختلف مشاهده می فرمایید و یا از هموطنان عزیزمان می شنوید، حتما جهت برنامه ریزی برای سفرتان از قبل با یکی از مراکزی که در زیر اطلاعات تماس آن ها را بیان می نماییم تماس بگیرید و وضعیت کنونی را از آنها جویا شوید:

Toronto: Consulate General of Cuba, Tourist Sectio
Phone: 416-362-0700
Email: info@gocuba.ca
Address: 1200 Bay St, Suite 305, Toronto, ON, M5R 2A5
-------------

Montreal: Consulate General of Cuba, Tourist Section
Phone: (514) 844-7307
Email: montreal@gocuba.ca
Address: 300, rue Léo Pariseau, suite 2121, Montréal, Quebec, H2X 4B3

--------------
 Cuba Tourist Board - Toronto
Phone: (416) 362- 0700
Address: 1200 Bay St #305, Toronto, ON M5R 2A5

--------------
Bureau de Tourisme de Cuba - Montreal
Phone: (514) 844-7307
Address: 300 Rue Léo Pariseau, Montréal, QC H2X 4B3

یک بار دیگر بر این موضوع تاکید می نماییم که فارغ از پاسخ ما و تجربیاتی که از دیگران می شنوید، حتی در بازه ی یک ماه گذشته، حتما با یکی از دفاتر بالا تماس بگیرید و در خصوص وضعیت فعلی سوال بفرمایید.

ویزای توریستی کوبا - Tourist Card

به صورت کلی دولت کوبا برای افرادی که می خواهند به کشور کوبا سفر نمایند، مدرکی به نام ویزا صادر نمی نماید و مدرکی که مسافران باید با خود به همراه داشته باشند، مدرکی تحت عنوان Tourist Card  می باشد. این کارت توسط مراکز زیر صادر می شود:
- کنسولگری های کوبا در شهرهای مختلف
- تورهای مسافرتی ( در نهایت این شرکت ها هم از کنسولگری تهیه می نمایند)
- شرکت های هواپیمایی
- فرودگاه کانادا
اما همان طور که در این بخش از سایت سفارت کوبا در کشور کانادا می توانید مشاهده می فرمایید DOCUMENTS YOU NEED TO TRAVEL بیان شده است که در صورتی که شما پی آر کانادا، پاسپورت کانادایی، ویزای تحصیلی کانادا یا ویزای کار در کشور کانادا را دارید، در هنگام Check-In در فرودگاه برای شما صادر می گردد. در واقع شرکت هایی که تورهای مسافرتی کوبا را ارائه می دهند فرآیندهای لازم جهت صدور این کارت را از قبل انجام می دهند و شما در فرودگاه آن را تحویل می گیرید.
با وجود اینکه این داستان همیشه برای افرادی که کارت پی آر کانادا و یا پاسپورت کانادایی دارند صادق است، اما در مورد دو مورد دیگر یعنی ویزای تحصیلی و ویزای کار موارد خلاف این موضوع نیز وجود داشته است که باعث سرگردانی مسافران در فرودگاه شده است. به همین دلیل به شما توصیه می نماییم حتما قبل از سفر و برنامه ریزی برای آن، با یکی از مراکز ذکر شده در بالا تماس حاصل نمایید و از این موضوع اطمینان حاصل فرمایید. ممکن است بر اساس نوع پکیج مسافرتی شما و فرآیند موجود، شما نیاز به تهیه ی Tourist Card داشته باشید. دلیل این موضوع نیز روابط سیاسی متغیر کشور کوبا می باشد!

خوشبختانه برای دریافت Visa فرآیند خاصی مورد نیاز نیست و در صورتی که صبح زود به یکی از کنسولگری های کوبا مراجعه فرمایید( یا دیگر دفاتری که به نمایندگی از کنسولگری چنین فرایندی را انجام می دهند)، ویزای شما در همان روز صادر می شود. مدارک مورد نیاز به صورت معمول پاسپورت شما، تکمیل فرم درخواست در همان محل, مبلغی حدود ۱۱۰ دلار و احتمالا بلیط برگشت شما از کوبا می باشد. 
توجه داشته باشید که ممکن است پس از تماس با کنسولگری کوبا یا یکی از مراکز ذکر شده در بالا، به شما بیان شود که Tourist Card در فرودگاه برای شما صادر می شود و نیازی به مراجعه ی حضوری به کنسولگری نیست.

همراه شما هستیم
یاسان


ما در یاسان همواره تلاش می نماییم پاسخ های دقیقی بر اساس آخرین تغییرات قوانین ایران و کانادا ارائه نماییم. با این وجود به دلیل حجم بالای سوالات, به روز رسانی پاسخ سوالات قدیمی بر اساس تغییرات جدید غیر ممکن است. بنابراین از شما تقاضا داریم همیشه به تاریخ سوال ثبت شده توجه فرمایید و برای کسب آخرین به روز رسانی ها در خصوص پاسخ، یادداشت های موجود در «« یادداشت های پیشنهادی درباره ی این سوال»» در همین صفحه را مطالعه فرمایید و اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید یا از پاسخ ارائه شده مطمئن نیستید می توانید همیشه از ما در بخش پرسش و پاسخ یاسان سوال بفرمایید.


تجربیات متفاوت هموطنانمان در خصوص این موضوع